11 Ağustos 2010 Çarşamba

Süt Seansımız!!!


Ethem de Efdal de süt içmeye bayılıyorlar. Hergün belirli saatlerde süt seanslarımız var. Süt seanslarımız diyorum çünkü bu normal bir bardak süt alıp da içme şeklinde olmuyor. Şöyleki ikisinin de ayrı biberonları var Ethem biberonuna "benim biberonum" derken Efdal biberonuna "öteki biberon" diyor. Eğer evdeysek sütü mutlaka Ethem buzdolabından çıkarıyor vay sen misin sütü kendin çıkaran kıyametler kopuyor aksi bir durum olursa!!! Sonra süt açılıyor cezveye konuluyor ve yine Ethem illaki cezvenin içindeki sütü kontrol ediyor. İkisi de peşimde "anne şıcak oysun" diye dolanıyorlar tabii ki sıcakları ılık manasında ama kati suretle soğuk değil sıcak değil ılık bir süt!!! daha sonra seçilen biberonlar bana uzatılıyor ve biberon yine kati ama kati suretle ağızlarına kadar dolduruluyor; eğer biberon ağzına kadar dolu olmazsa özellikle de Ethem tarafından mutlaka red ediliyor!!! daha sonra ılınmış , ağzına kadar taşarcasına konmuş sütler o yumuk ellere alınıyor ve evin en büyük koltuklarından biri seçiliyor. Efdal kucağıma oturuyor , Ethem dizime yatıyor, anne kişi benim saçlarım eşit olarak ikiye ayrılıyor bir ucu Efdal'e bir ucu Ethem'e ikram ediliyor!!! Sütler içilmeye başlanınca Ethem den şöyle bir ses duyuluyor "anne yayaş yayaş sev beni" bu saçımla oyna demek oluyor ve ben Efdalimin koklaya koklaya öperken sütünü içmesini izliyorum bir elimle de canımoğlumun saçlarını okşuyorum!!! Sütler bittiğinde seansımız da sona ermiş oluyor...

2 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Ne kadar tanıdık bir ritüel.Sadece okşama kısmı hariç.Anlattığın diğer şeyler aynen bizde de var.Ama biz sütü sade içmiyoruz.Birisi kakaolu diğeri çilekli nesquikli.Hazırlama faslı aynı ama.Yalnız bazen kabus olabiliyor bu durum öyle değil mi?

babycakes dedi ki...

:))) bir ara ben de eve nesquik almış bulundum aynen bizimkiler de biri çilekli biri kakaolu içmeye başladılar sonra baktım olmıycak unutturdum.. demek ki onlar için de olmazsa olmaz değilmiş önemsemediler:)) ve evt insanın özellikle de işi varsa bu rituel çok uzun sürdüğü için zor olabiliyor..