8 Eylül 2009 Salı

pundig,kukaka,dombada:)))


Ethem ile Efdal'in arasında ilginç bir bağ var. Sanırım bunu ancak ikiz olan insanların anlıyacağı bir bağ. Klasik biri uyanınca diğeri de uyanıyor efendim biri bir ağlasın diğeri de bak susmuyor demiyeceğim.

Mesela siz bir kelimeyi 40 kere de söyleseniz onlar ; bir diğeri o kelimeye hangi söyleniş biçimini uygun gördüyse o şekilde söylüyorlar. Örneğin "puding" .Ben belki 50 sefer "puding" demişimdir ama Efdal'in ağzından bir kere kelime "pundig" olarak çıktı ya tamam Ethem de "pundig" diyor. E ben daha çok ve doğrusunu söylüyorum??? yok farketmez onlar aralarında bunu uygun gördüler... Aslında çok da komikler. Çikolata mesela "kukaka" bazen "kokaka" da olabiliyor ama asla "çikolata" olmuyor... İkisi de aynı şekilde söylüyorlar. Bütün yaz çoğu akşam dondurma yedik. Herkes "dondurma " diyor benim iki muzur "dombada"....
Niye böyle acaba???

"Kardeşim yanlış da söylese o benim kardeşim ben onu korurum ben de yanlışını söylerim"mantığıyla mı?

yoksa

"Bak bu annemler de kelimelerin doğrusunu bilemiyorlar , oysa kardeşim öyle mi??? en güzelini söylüyor" mantığıyla mı???
Vallahi de bilemiyorum... Ama hangi mantıkla söylüyorlarsa da çok tatlılar:)))

6 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

onlar anlaşıyor ya sen ona bak.Benimkilerden biri ufak tefek konuşmaya başladı.Ama diğerinde tık yok ve kendini de hiç üzmüyor.20 aylık olduk.İşaretlerle anlatıyor derdini.Üzülüyorum aslına bakarsan.Şöyle bıcır bıcır konuşsalar.Bende yeterrrrrrr birazcık susun desem:))

babycakes dedi ki...

ahhh canım benim o günler de gelicek hiçççç merak etme hem de çook yakın bir kaç ay sonra:))) benim kızım oğluma göre daha çabuk konuşmaya başladı. Ethem 24 aylıktan sonra daha çok konuşur oldu... şimdi ikisi de bıcır bıcır... kızım kendi kendine şarkı bile uyduruyor:)))

zuzuların annesi dedi ki...

:)))Neden tanıdık geliyor bütün bunlar bana acaba?:)))

Belkıs'cım bir PUNDIG bile yapmıyorsun gelipte yiyelim:)

Sevgiler,selamlar...Öpüyorum meleklerini ve seni.

balböcükleri dedi ki...

ikiz olmak ayrı bişey olsa gerek bunu yaşamadan anlayamayız.onlar kardeşten daha öte bişeydir.nedir nasıldır bilemem ama aynı anda aynı karında büyümek dehşet verici güzel ve ilginç

babycakes dedi ki...

banucum sen zuzularını da al&gel canım ben size pundiglerin en şahanesini yaparım:))

babycakes dedi ki...

serpilcim dediğin gibi ikiz olmayı yaşamadan anlıyamıyoruz ama ikiz hamileliği konusunda bence çifte mucize gibi birşey... karnında oynayan yeri geldiğinde birbirini tekmeleyen biri kıpırdarken biri uyuyan 2 melek taşımak gerçekten de dehşet vericiydi:)))