30 Temmuz 2008 Çarşamba

Taaa Mersin'e gittik.)))

Aslen bebişlerimin ilk yaz tatili bu değil. Geçen sene bi 5-6 günlüğüne ananeleri ile dedelerinin yazlığına gitmiştik. Ama o zamanlar daha çok minik oldukları için (4 aylık ) hiç birşey anlamamışlardı tabii.

Bu sene ise durum çok farklıydı maşallah herşeyin gayet fazlasıyla farkındalardı. Nereye mi gittik taaa Mersin'e :)))) Cesarete bakın ki Bursa'dan kalktık 2 çocukla taaa Mersin'e gittik. (nedense Mersin'den önce hep "taaa" yazasım var. Hani ne kadar bizim eve uzak olduğu daha net anlaşılsın sakın yakın sanılmasın) Tabii bu kadar cesur olmamızın en büyük etkeni anane ve dedenin de bizimle geliyor olmasıydı.

Neyse efendim. Geçen senelerde bizim arkadaşlarımız önce ilk bebişleriyle taaa Mersin'e gitmişlerdi. Ben o zaman bunu duyunca çok kıkırdamıştım (bebekle taaa Mersin'e gidilir mi diye) sonra bu arkadaşlar durmadılar bir çocuk daha yapıp her sene taaa Mersin'e gitmeye devam ettiler. Ben durum karşısında hem şoklamış hem de yaa nasıl olur kardeşim bizimkiler arabada yarım saat durmuyorlar, insanlar 2 çocuğuyla 12 saatlik yola gidiyolar diye biraz da hayıflanmıştım.

Eşimle bu sene tatile çıkmayı kafaya koymuştuk. Yaa böyle yazdım ama sanırım şu daha doğru bir cümle olucak; ben bu sene tatile çıkmayı kafama koymuştum.(doğru ya doğru) hem de çocuklarımı da alıp gitmek asli amacım halini almıştı. Aylar öncesinden nereye gidebiliriz nereye gidebiliriz diye araştırmaya başladım. Şimdi öncelikle düz ayak olmalıydı, sonra yeşillikli olmalıydı, denizi mutlaka güzel olmalıydı (çocuklar en çok havuzdan mikrop kapıp hastalanıyorlar), yemekleri güzel olmalıydı (işin bu kısmı eşim için), temiz olması şarttı, öyle fazla animasyona ihtiyaç yoktu çünkü zaten çocuklar bizim hayatımıza yeterince animasyon katıyolardı, sonra hayat en fazla bizim için akşam 23.00'da biteceği için gece eğlencelerinin de bizim için bir önemi yoktu vs. derken bu bizim t.mersin'e (taaa Mersin olayını bu şekilde kısaltıyorum artık; uzaklığa şimdiye kadar yeterince vurgu yaptığımı düşünüyorum) giden arkadaşlarımız
"hadi bu sene beraber tatile gidelim bizim bir arkadaşlarımız daha geliyor onlarda da iki çocuk var"
deyince bize t.mersin yolları gözükmüş oldu. (e herkes 2'şer çocukla t.mersin'e gidiyorsa biz de gidebiliriz diye düşündük)

T.Mersin'de güzel otel motel var mı bilemiyorum biz Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin Tesislerine kalmaya gittik. Çok güzel botanik bahçelerinin içine ikişer katlı evler yapmışlar. Hem havuzu var hem de güzel bir denizi e yemekleri de 5 yıldızlı oteli aratmayacak kadar güzel olunca biz de güzel bir tatil geçirmiş olduk.

T.mersin'e kadar nasıl gittik, orada neler yaptık onları da başka bir yazıda anlatırım artık....

1 yorum:

ayten dedi ki...

nasıl güzel anlatmışsın canım
bende şöyle düşünüyorum ikizannelerine bir süre sonra herşey olağan geliyor t. mersine gitmek bence bu sene size yetmez daha uzak bir bölgeyi tercih edersiniz
sevgiyle kalın
efe ile kaanın annesi